Logo Also Medical

Recoltarea probelor biologice pentru analize se face doar pe baza de programare:

Telefonic la nr. 021.796.53.27
Sau prin email la adresa: contact@also-medical.ro

 

Reguli pentru recoltarea probelor biologice

 

Recoltarea probelor de sange

Recoltarea se realizeaza in laborator, dimineata, de preferat intre orele 7.00 - 10.00, pe stomacul gol.

 

Recoltarea exudatului faringian

Recoltarea se realizeaza in laborator, dimineata, pe stomacul gol, inainte de toaletarea gurii sau la cel putin 4 ore de la ingerarea de alimente. Recolatrea se face inainte de instituirea tratamentului antibiotic sau antimicotic.

 

Recoltarea exudatului nazal

Se realizeaza in laborator, dimineata, inaintea administrarii oricarui tratament antibiotic.

 

Recoltarea probelor pentru sumarul de urina

Se realizeaza, de preferinta, de dimineata ( urina de peste noapte) sau la cel putin 3-4 ore de la mictiunea anterioara. Se recolteaza in volum de 10-25 ml, in recipient de unica utilizare destinat acestui tip de examen, care va fi furnizat de catre laborator. Este imperios necesara o toaleta externa riguroasa, cu apa calda si sapun.

 

Recoltarea probelor de urina pentru urocultura

realizeaza, de preferinta, de dimineata ( urina de peste noapte) sau la cel putin 3-4 ore de la mictiunea anterioara. Se recolteaza in volum de 10-25 ml, din jetul mijlociu, in recipient de unica utilizare destinat acestui tip de examen, care va fi furnizat de catre laborator. Este imperios necesara o toaleta externa riguroasa, cu apa calda si sapun. Recoltarea se face inaintea administrarii oricarui tratament antibiotic. La copii probele de urina se recolteaza in recipiente speciale, pungi de plastic sterile, de unica utilizare, prevazute cu un dispozitiv adeziv, care permit copilului sa urineze direct in recipient. Acestea se sigileaza si se transporta la laborator, la cel mult 2 ore de la recoltare.

 

Recoltarea probelor de materii fecale pentru examenul coproparazitologic

Se realizeaza dimineata, direct in coprorecultor, din scaun emis spontan, fara mediu de transport furnizat de catre laborator, inaintea administrarii oricarui tratament antiparazitar.Se recolteaza o cantitate mica, din mai multe parti ale bolului fecal si trebuie evitata contaminarea cu urina. daca recoltarea a fost efectuata seara, proba se va pastra la rece. Este indicata recoltarea a 3 probe, la interval de 5-7 zile, deoarece eliberarile de paraziti sunt intermitente.

 

Recoltarea probelor de materii fecale pentru examenul de coprocultura

Se face in coprocultor cu mediu de transport, din scaun emis spontan. Se recolteaza o cantitate mica din zonele modificate cu mucus si sange, cat mai aproape de debutul bolii si inaintea instituirii tratamentului antimicrobian. Probele trebuie transportate la laborator in maxim 2 ore de la recoltare.

Please select an item.